Välkommen till oss på  GL Hiss


GL Hiss & Automatic AB startades år 1995, från Juni 2012 förvärvades MG Hiss AB (Göteborg) som går in i GL Hiss aktie bolag. Från Juni 2015 förvärvades AJ hiss som är verksamma i Stockholm med omnejd företaget lever vidare som eget AB, Med detta har vi inom företaget fått en bredare kompetens och större möjligheter för att utvecklas inför framtiden. GL Hiss Idag är vi tolv stycken anställda på företaget och vid behov har vi möjlighet att hyra in personal.
Vårt företag är situerat i Kinna (huvudkontor) och Göteborg, I Göteborg / Säve har vi en utställning där vi kan erbjuda provåkning i diverse hissar. Vi arbetar med att underlätta rörelsehindrade människors vardag. Vi verkar i privat och i offentlig miljö med allt från bostadsanpassning till personhissar.
Vi erbjuder Er en bra service när det gäller försäljning,  installationer, service samt reparationer samt teknisk information.
När det gäller begagnade hissar så har vi stor erfarenhet av återanvändning samt att vi nästan alltid har ett antal begagnade hissar i lager.

Vad vi kan erbjuda

Vi kan genom ovärderlig erfarenhet, bl a från nära samarbete med kommuner och byggnadsföretag genuin yrkesskicklighet erbjuda Er helt individuellt anpassande och kompletta lösningar. Våra produkter och tjänster kan sammanfattas enligt följande:

  • Diverse hissar såsom trapphissar, rullstolshissar, B-hissar, A-hissar, korghissar, varuhissar, smalhissar, hydraulhissar mm.
  • Försäljning, installation, reparation samt servicearbete av hissar och övrig automatik.
  • Jour dygnet runt
  • Diverse dörrautomatik för entrédörrar och för dörrar inomhus. Valfri manövrering.
  • Diverse garageautomatik.

Vi är samarbetspartner till ett antal välkända hisstillverkare och färdigställer kontinuerligt leveranser från exempelvis NTD, CIBES, ThyssenKrupp Access, Lippe Lift, ProMobile och RT-lift. Utöver de omfattande produktsortimenten som dessa leverantörer erbjuder, har vi möjlighet att vid behov erbjuda hissar även från andra leverantörer.

Vi kallar oss ”Proffs på lågfartshissar” – kanske ett väl pretentiöst tilltal men likväl ett uttryck för de uppgifter vi velat koncentrera oss och på de lösningar som vi kan erbjuda.